Šta je prirodna kozmetika?
Prirodna kozmetika koristi snagu prirode. Biljke, voće, povrće, cveće, lekovito bilje, pčelinji proizvodi se pretvaraju u formule koje neguju kožu i kosu. Za razliku od konvecionalne kozmetike, prirodna kozmetika ne iritira kožu, pošto ne sadrži štetne sastojke.
Da li su korišćeni organski sastojci?
Da. Osnovni sastojak Herbolive, Herbolive Argan Oil i Fresh Secrets proizvoda je organsko maslinovo ulje. Pored toga, aloe vera je takođe organski uzgajana.
Da li vaši proizvodi sadrže štetne sastojke?
Ne, proizvodi ne sadrže paraben, vazelin, GMO sastojke, mineralna ulja ili propilen glikol. Supstance kao što su parabeni, vazelin i mineralna ulja (derivati nafte) su napravljeni veštačkim putem. Dok zahvaljujući nekim sastojcima koža i kosa izgledaju sjajno i čvrsto na prvi pogled, ipak dugoročno sprečavaju da koža diše i utiču na sposobnost obnavljanja. Određeni sastojci, takođe, negativno utiču na mogućnost regulisanja vlažnosti kože. S obzirom da uzrokuju alergije, ovi veštački sastojci se ne koriste u prirodnoj kozmetici.
Da li su proizvodi testirani na životinjama?
Herbolive, Herbolive Argan Oil i Fresh Secrets proizvodi nisu testirani na životinjama.
Da li su Herbolive, Herbolive Argan Oil i Fresh Secrets proizvodi namenjeni svim tipovima kože?
Jesu. Skoro svi proizvodi se mogu koristiti podjednako za suvu, normalnu i masnu kožu, osim ako nije drugačije naglašeno (npr. Krema za lice sa arganovim uljem 24 sata – postoje varijante za normalnu i suvu kožu i za masnu i mešovitu).
Kako da izaberem pravi proizvod za svoju kožu?
Preporučujemo da pogledate stranicu sa proizvodima, gde je u opisu detaljnije navedeno koje sastojke sadrži svaki proizvod. Tako ćete moći da odaberete pravi proizvod za Vaše godine i tip kože.